2013-06-16 16 瀏覽
哈哈!之前見到呢間甜品店,諗住上呢度睇下食評先,原來未有食評 wor! 琴晚再經過,得知新張期內有雪糕有買一送一優惠,於是食完大阪王將飽到上心口都要黎食!呢度裝修比較 modern feel. 本人唔算太 like. 其中一男服務員態度誠懇有禮 ,鼓勵我地試左雪糕先揀!有耐性! 最後我選左 Green tea. 幫男友選了黑芝麻!佢話呢度ge雪糕係自家香港製造 gelato.原來佢D雪糕會再炒!將D預先設定ge材料混入雪糕度,睇住個師傅純熟地將雪糕拋上拋下,炒呀炒呀,又幾有趣! 由於玻璃牆設計,背住ge人客都可以睇到!等左一陣,裝飾得超靚ge雪糕送到!係人見到都超開心!先講我個<日本風情>,即綠茶雪糕,內有紅豆同sorry 唔太知係乜ge白色粒狀物體,雪糕上再配兩個心形酥餅、兩支朱古力條!綠茶雪糕好香濃綠茶味!初時我以為 gelato 會淡D! 得又唔係 wor! 好滑好奶 feel. 由於配料預先炒左係裏面,所以每啖口感同味道都好豐富,上面仲灑了些少黑芝麻,好香口!估唔到上面裝飾,同樣有質素。酥牌鬆脆,朱古力條內有朱古力醬,好味!仲有裝住雪糕ge係 waffle , 建議一邊食雪糕
日本風情
黑芝麻
,鼓勵我地試左雪糕先揀!有耐性!

由於玻璃牆設計,背住ge人客都可以睇到!等左一陣,裝飾得超靚ge雪糕送到!係人見到都超開心!先講我個<日本風情>,即綠茶雪糕,內有紅豆同sorry 唔太知係乜ge白色粒狀物體,雪糕上再配兩個心形酥餅、兩支朱古力條!綠茶雪糕好香濃綠茶味!初時我以為 gelato 會淡D! 得又唔係 wor! 好滑好奶 feel. 由於配料預先炒左係裏面,所以每啖口感同味道都好豐富,上面仲灑了些少黑芝麻,好香口!估唔到上面裝飾,同樣有質素。酥牌鬆脆,朱古力條內有朱古力醬,好味!仲有裝住雪糕ge係 waffle , 建議一邊食雪糕一邊食 waffle. 保持脆度,否則接觸到雪糕位置會變「林」,waffle 亦造得好香口呀!但食埋個 waffle 真係超飽!!!

我無乜試到男友個杯,但佢都話好味!雪糕裏面應該炒左D花生!裝飾有朱古力百力支、mini brownie、Oreo 餅同一塊白朱古力。我只係試左少少 brownie 同白朱古力,我唔係太 like. 芝麻味雪糕有試過味,都好香濃!

之後見到隔離枱叫左個應該係類似 Rasberry 味,上面裝飾係個 macaron 呀!好靚!
由於係買一送一關係,我覺得係超值,而家可能普通一球雪糕都唔得!絶對無將貨就價!但當然,之後 original price $52 就 a bit expensive. 但可以接受,因為成個 experience 都好 good. 甜品質素好、賣相靚!

另外,呢間餐廳另一賣點係 toast box. 係我苦苦捜尋嘅 toast box.
 因為之前見到有同事去完台灣嘅相,見到D toast box 超超超吸引,可以當飯食,但又好似見香港無乜呢D專食 toast box 嘅甜品店。佢呢度有2-4人分享嘅 toast box, 大概$90-$120 左右,超想試!但我諗要空肚食,絶對唔可以係飯後甜品,除非你真係4人 share. 否則超飽!

2013-06-15
用餐優惠