2025-01-08
當日去到已經見到有條人龍,滿心期待應該好好食。大概排左30分鐘終於入到去,上菜速度尚算正常。但上菜個男人錯漏百出,只係叫左一杯飲品、一個主菜同一個可麗露。飲品我係點鐵觀音拿鐵結果上了抹茶拿鐵。最有趣係飲品顏色係抹茶綠色,但男侍應仍然介紹是鐵觀音拿鐵,我已經覺得好奇怪點解鐵觀音係綠色。結果一飲就知係上錯飲品,當下覺得算,可能忙中有錯。之後當叫上埋個可麗露時,等左15分鐘見到隔離枱咁岩又上可麗露,就再追問其他侍應。之後聽到侍應細細聲同另一個侍應講上錯左,就答我仲整緊,結果食完主菜要成30分鐘先等到甜品。其實好食要等下都算,但味道普通到無得再普通,價錢都叫中價。人生中第一次寫負評就比左呢間餐廳,建議要食既人真係諗清楚係睇中個環境定中意排隊,服務差、食物質素同價錢唔成正比。但唯一可以讚下地鋪餐廳廁所好乾淨,當日亦見到街坊去借廁所用。