2014-09-13 2863 瀏覽
為了生計,我們忙碌的生活著,總想慢慢地停下來,放下急速的步伐.在偶爾下知道有這間cafe,由四對couples輪流負責每天的menu,而且開店時間也是有限,這店子是業餘性質,每位成員都有自己的正職.我想這是他們實現夢想的地方.要穿過長沙灣的舊街,走到路的盡頭才會找到店面.對,它就是被石屎森林包圍著的一間小cafe.好彩門口有個木牌先發現到佢.安排坐係門口嘅小圓枱,其實位置唔多,好多人都係預先book位.Open kitchen可以望到入面煮野,成間店裝修得好relax.每個餐都會跟湯. 今日係蕃茄湯,用杯裝上一小杯,個湯酸酸甜甜的,係好濃嘅蕃茄味,好鐘意呀!叫左杯香蕉朱古力奶昔,睇個賣相都好吸引啦! 朱古力味都蕉味都夠哂,最開心係個蕉味好fresh!首先送上creamy smoked salmon pasta. 賣相普普通通啦,pasta幾creamy,撈埋d芝士碎食好香,用料足,幾多salmon.接住係mr.big,另加$15要左煙三文魚. 一上枱,真係好大份,咩都有,十分興奮.個蛋好大份,炒得好滑,有淡淡牛油香!個薯仔係令人意外的,個汁好香奶油味,令人食唔停.仲有香腸,煙肉,蕃茄,
每個餐都會跟湯.
蕃茄湯
叫左杯香蕉朱古力奶昔,睇個賣相都好吸引啦!
香蕉朱古力奶昔$48
creamy smoked salmon pasta$88
Mr. Big $103
一上枱,真係好大份,咩都有,十分興奮.個蛋好大份,炒得好滑,有淡淡牛油香!個薯仔係令人意外的,個汁好香奶油味,令人食唔停.仲有香腸,煙肉,蕃茄,雜菇,食完成份真係飽哂!係哩到唔會有人趕你,你可以慢慢地享受食物同每一分每一秒.哩到會係我想慢活,逃離煩囂生活的好地方!