2019-01-16 171 瀏覽
見呢度幾多人like,又咁啱行D2 Place,咪行過黎食囉。餐牌係好多選擇,而且都比一般茶餐廳平,裝修亦唔差,不過食物就中哂伏。。。夜晚8點左右入去,叫咗兩個石鍋,一個係安格斯牛柳粒石鍋飯,另一個就韓式泡菜豆腐豚肉湯配烏冬,仲加咗個香濃芝士白汁煙肉焗西蘭花,雖然全部野都熱辣辣上枱,賣相都靚仔,不過點知。。。無樣好味講咗個牛柳粒飯先,唔知點解飯係濕濕地雖然個飯係有隻蛋同有醬比你撈落去,有少少濕唔出奇,不過講緊係比正常更濕,所以食落總係怪怪地。 牛柳就一般無乜肉味少少靭咁。泡菜豆腐豚肉湯唔夠辣,同好淡吓,豚肉非常“鞋”口,係咪我Expectation 錯咗以為係韓式口味不過好彩個烏冬係正常,都滑既。最奇怪係個焗西蘭花,切得唔靚都算,焗燶咗都算,最騎呢係西蘭花完全係淋既? 好似淥到過哂火先再焗咁......最後都食哂既(免得浪費食物),咁咪諗住睇一陣手機片先走囉....睇唔夠15分鐘,9點未到,就話左邊要收,意思即係叫我地走啦....咁我地咪找數走人囉。 雖然唔係咩大事,的確左邊係無哂人,但係我見右邊仲坐咗好多客,未至於坐滿。我明餐廳有自己做法,可能要清潔,不過食物又麻麻,又比人叫走感覺真

講咗個牛柳粒飯先,唔知點解飯係濕濕地

不過好彩個烏冬係正常,都滑既。

好似淥到過哂火先再焗咁......

最後都食哂既(免得浪費食物),咁咪諗住睇一陣手機片先走囉....睇唔夠15分鐘,9點未到,就話左邊要收,意思即係叫我地走啦....咁我地咪找數走人囉。 雖然唔係咩大事,的確左邊係無哂人,但係我見右邊仲坐咗好多客,未至於坐滿。我明餐廳有自己做法,可能要清潔,不過食物又麻麻,又比人叫走感覺真係唔係咁好,如果佢問我地轉位會好好多。
2019-01-15