2024-07-02
無嚟石門一排,又好似熱鬧咗好多 ,多咗好多餐廳,見到呢間選擇都幾多,就入咗去試。呢間拉麵店比起其他拉麵店相當闊落,拉麵嘅選擇都好多。 店員都同我哋推介佢哋新出嘅蟹皇湯拉麵,係佢哋店長自己研發,見到配料除咗圖入面嘅豬軟骨之外,感覺上呢個湯底配雞應該會夾好多,所以我哋就揀咗雞叉燒。蟹皇湯拉麵上碟之後吸睛嘅除咗係蟹鉗之外,見到雞叉燒都有火炙嘅痕跡,放湯底雖然好清澈,但靠近一聞有濃濃嘅海鮮味一嚟就梗係飲個湯底先啦,一啖落肚已經飲到滿滿嘅鮮味,食落去已經非常開胃,雞叉燒有微微燒過,感覺一般慢煮嘅增添了風味。好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑第二個拉麵我哋揀嘅係豬軟骨拉麵。我哋就選擇咗醬油加豬骨湯因為擔心淨係醬油嘅話味道會太過單一,果然濃濃嘅豬骨加上啖啖醬油香味道好有層次,唔會一味死鹹。拉麵都好掛湯,豬軟骨味道非常入味,略略有咬口,唔會軟淋淋,適合我呢啲鍾意爽脆口感嘅人士。好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
呢間拉麵店比起其他拉麵店相當闊落,拉麵嘅選擇都好多。
好味指數:🌕🌕🌕🌗🌑
好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑