2023-11-24
今日黎到石門拎回鄉證, 順便食個早飯, 朋友介紹我黎呢間中菜餐館, 之前佢食過話好味, 當然要黎試下, 黎到餐館, 門口已經見到好多生猛海鮮, 包括有魚, 蝦, 蟹.餐廳座位包左大圓枱同卡位, 座位都相當寬敞, 亦都好適合附近寫字樓員工聚餐或三五知己開懷暢飲食飯!*雙冬黑草羊腩煲而家秋冬起, 店員介紹可以試下佢地出名既雙冬黑草羊腩煲, 仲附送唐生菜一碟, 我見隔離枱都食緊, 都好耐無食, 一講起即刻想食, 正!羊腩煲一黎到用爐興熱, 隨後就聞到陣陣香味, 羊腩好多件, 食落一啲都唔酥, 好軟腍腍, 啲皮又滑, 點埋腐乳醬, 好味, 店員話佢地加左冬筍, 出面餐廳比較小會加冬筍, 其他配料有枝竹, 冬菇, 馬蹄, 都好入味, 拾埋生菜, 吸收了羊腩煲湯, 好食~*薑蔥焗桶蠔薑蔥焗桶蠔一開蓋就香氣撲鼻, 生蠔肥美, 肥美的生蠔先煎再焗, 食落很香口順滑, 同埋都好多隻, 食極都仲有, 十分滿足~*豉椒炒蜆呢度餐牌有提供十大推介菜式, 叫左豉椒炒蜆, 食落都幾惹味~真係食得開心又滿足, 飽飽的~
*雙冬黑草羊腩煲
*薑蔥焗桶蠔
*豉椒炒蜆
真係食得開心又滿足, 飽飽的~