2017-12-17
今日去朋友公司搵佢,諗住同佢傾下嚟緊嘅細節, 咁啱又係食飯時間,朋友就話搵個地方坐低慢慢傾。朋友就話食點心,我就介紹話上次踏單車食過有間唔錯,佢就話另一間試過未,我點知有另一間姐,一於去試一試。裝修個格局,中式得嚟帶點新穎。隻雞好可愛。點了金魚餃, 新派點心,外形上面已經好有趣,食落味道都唔錯,算係正常嘅,味道有啲似以前嘅懷舊魚翅餃。大王流沙包, 外型好搞笑,好似戴住副黑超咁, 個包皮做得唔錯,完全唔笠口, 新派得嚟不失中國傳統, 流心奶黃超級流心,一開就完全流心, 爭啲整到成手都係。一口鮑魚酥, 外型真係有啲似鮑魚 ,不過呢隻嘢唔好睇小佢 ,真係好勁, 冇返咁上下quota都唔好挑戰。鳳梨小金雞, 可愛小雞雞, 其實即係鳳梨酥,新鮮嘅鳳梨酥味道不錯。上次食過 傳統嘢, 今次再試新派, 都有另一種風味,兩者都唔錯, 下次再食過。
裝修個格局,中式得嚟帶點新穎。隻雞好可愛。