男朋友生日梗係要食返餐好嘅慶祝一下啦❤千挑萬選揀左食意大利菜嘅餐廳 - Grappa's Cellar🥰上網睇相已經覺得環境氣氛夠晒浪漫!岩晒情侶們慶祝節日🥳 semi buffet 套餐 $498/位一去到已經見到大廳舞台上有個DJ現場播歌🎵周圍嘅裝飾佈置好有特色😌勁Chill嘅氣氛 啱晒我地黎嘆下個lazy brunch😋order左個semi buffet 套餐🤤有starter+main course+ dessert☺starter同dessert都係出面自助區任拎任食😳而且酒類仲有超多品種😝啤酒🍺汽酒🥂白酒🍸紅酒🍷cocktail🍹任君選擇🤤我地一坐底就有兩杯fruit punch送上🍹有士多啤梨同橙互配帶微微嘅酒味😌非常配合🍊🍓鮮果好好味道,酸酸甜甜俾我地食晒🤣試左杯fruit punch就係時候出去試下出面d starter啦😆 自助區嘅starter好豐富😍沙律款式同埋醬汁有好多!特別嘅仲有咸味吞拿魚🐟沙律😋我個人覺得幾好味😄添食哩個沙律好多次😆烤蘑菇🍄烤得好好👍調味適中 冇過多味精😚而且仲食到菇本身嘅鮮味!另外有款好特別嘅醋醃茄子🍆!🍆索滿黑醋但又唔會過酸🤤好特別嘅

semi buffet 套餐 $498/位

另外有款好特別嘅醋醃茄子🍆!🍆索滿黑醋但又唔會過酸🤤好特別嘅combo🤩我一試就愛上!

Starter仲有pizza 🍕😚pizza以方形切割👍等我們唔使食一塊就飽晒😆咁好貼心嘅服務,果然味道超。級。好。味!我鐘意pizza熱辣辣😋佈滿拉絲芝士帶點香草味🤤而男朋友鐘意另一款辣肉腸pizza更惹味😋見男朋友拎完一塊又一塊🤭果然簡哩間餐廳慶祝生日既決定冇錯👍😆
自助區最後放住一整條豬腿🐖切出黎嘅parma ham油香四溢🤯食落口唔算太咸令豬嘅香氣更加突出😳係極高質嘅parma ham👍

食左幾轉starter就係時候叫主菜上場啦😆我們揀左芝士茄汁意大利肉丸同埋松露意大利餃😋

意大利肉丸嘅肉丸打到好彈牙,肉質好有牛味🐂 加埋上面一層芝士🧀同茄汁🍅充滿意大利風情😌聽住外面DJ播嘅音樂🎵簡直彷彿身處意大利一樣🎶

意大利餃🥟之前俾我地嘅印象係“皮好厚又冇乜餡料” 但今次呢隻松露意大利餃完全打破左我對佢唔好嘅印象🤯皮薄而有嚼勁,入面塞勁飽滿嘅松露蓉🤤飽滿嘅程度係👅脷面脷底都可以好好享受滿滿松露蓉🤤

食完主菜當然要睇下自助區有咩甜品食啦!我拎左個tiramisu返埋位😋芝士🧀同朱古力🍫夾埋一齊好creamy🥰再加上一層層有冧酒嘅蛋糕🥂簡直為整個semi buffet畫上最完美嘅句號。確認過男朋友滿意嘅眼神☺果然遇上對的餐廳❤