2024-02-05
今次嚟到一家食堂,講真,係一間充滿人情味嘅好地方啊!一進門,就覺得好似返到屋企咁悠閒。落單時,見到佢哋有花膠松露超值精選套餐,我就點咗來試試。頭盤嘅蘿蔔絲海蜇,真係正爆!清爽得嚟,啖啖滿足。海蜇彈牙嘅口感,同蘿蔔絲嘅爽口對比,簡直係開胃好手法。而家講返個正角,花膠竹笙濃雞湯嘅湯底,幼滑得黎富含原材料嘅甘香,幾有養生感覺。再黎,撚手椒鹽海班脆骨腩,每一啖都嘆為觀止,脆皮下面嘅腩肉既香又唔膩。話說返,黑松露西芹炒蝦球,煮到蝦球嘅彈性啱啱好,加上西芹嘅清香與松露嘅高貴香氣,真係值得再嚟幾碗米飯!來到最尾嘅黑松露海鮮粒炒飯,飯粒分明,唔會太油,同時又保持到松露嘅微妙風味。海鮮配料既份量亦都好足。總括來講,呢次嘅食物體驗,真係令人充滿幸福感,之後響工作日又嚟添盤,食得開懷,開心過癮!🥳🍽👍