2020-11-03
之前一路都覺得依間好吸引~去開梗係要朝聖😍咁岩等佐一陣就有位啦🙆🏼♀️我地坐佐係個好有camping feel既位🙈雖然坐得有少少辛苦😛裝潢以水泥牆同木系為bg 有啲文青復古feel既cafe😍店內有售自家制咖啡豆(有得經網上買!!)and寄賣手作😆除佐有台式料理之外~仲有沙律🥗薯條🍟手沖咖啡☕️.▫️叄瘋蔥油雞扒飯 $68😋👍🏻:👅👅👅👅.6/5分每個主食都會配滷豆干,滷蛋,野菜同自家醃青瓜~飯本身就有少少甜豉油,加埋啲葱油勁香😍不過最驚艷我係隻雞!!真係外脆內軟😳個皮一咬好脆而啲肉又好油嫩🤤仲要啖啖肉無骨咁~.▫️紅燒牛肉台式擔仔麵 $72😋👍🏻:👅👅👅.8/5分擔仔麵係拌麵黎😆紅燒帶點微辣所以拌起上黎都好夠味~~牛肉都好林好入味🙆🏼♀️醃料鹹甜適中醃得幾好🤤我鐘意豆乾!!好滑又有啲咬口~仲有紅蘿蔔調味所以食落會帶點甜😚.▫️咸牛肉芝士蛋餅 $45😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分點可以唔食蛋餅!!好少見到用咸牛肉做餡~~所以就想trytry佢😛蛋餅超大件🙈每件都爆晒餡!咸牛肉係有煎過所以食落更香~有啲似午餐肉咁😂大大pat夾埋芝士再帶點蛋香~~個口感好豐富😍邊個夠佢黎!!邪惡度up🙈伴碟仲有沙律
去開梗係要朝聖😍
咁岩等佐一陣就有位啦🙆🏼♀️
我地坐佐係個好有camping feel既位🙈
雖然坐得有少少辛苦😛
裝潢以水泥牆同木系為bg
有啲文青復古feel既cafe😍
店內有售自家制咖啡豆(有得經網上買!!)
and寄賣手作😆
除佐有台式料理之外~
仲有沙律🥗薯條🍟手沖咖啡☕️
▫️叄瘋蔥油雞扒飯 $68
😋👍🏻:👅👅👅👅.6/5分
▫️紅燒牛肉台式擔仔麵 $72
😋👍🏻:👅👅👅.8/5分
▫️咸牛肉芝士蛋餅 $45
😋👍🏻:👅👅👅👅.3/5分
點可以唔食蛋餅!!好少見到用咸牛肉做餡~~所以就想trytry佢😛蛋餅超大件🙈每件都爆晒餡!咸牛肉係有煎過所以食落更香~有啲似午餐肉咁😂大大pat夾埋芝士再帶點蛋香~~個口感好豐富😍邊個夠佢黎!!邪惡度up🙈伴碟仲有沙律🥗要挑剔嘅話就個蛋皮厚佐少少🤔
▫️冬瓜茶
😋👍🏻:👅👅👅👅.5/5分
嗌主食就會配埋~~飲落好爽涼,唔會話好甜🙆🏼♀️可以用黎解膩岩岩好😆
▫️抹茶拿鐵 $45 (冬瓜茶轉-$15)
😋👍🏻:👅👅👅.5/5分
個心心好肥🤭奶味偏重反而茶味無咁重~
▫️冷泡茶 $50
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分
走果下先記得要買紀念品🙈諗到用酒樽設計真係好特別!!好型~梨山烏龍飲落幾清香😍茶既餘韻帶點澀澀地~同埋好透心涼幾爽的😆樽仔款除佐冷泡茶仲可以簡咖啡🙆🏼♀️
總結,野食好大份同好有誠意😆同埋質素真係幾好~個雞扒真心驚艷佐😳蛋餅爆晒餡超滿足!!好少食台式野都可以咁chill~~而且店員態度都好好💕如果有機會再黎想試下飲咖啡🥰