2017-06-02 196 瀏覽
朋友突然興起話食蒸海鮮之後黎左呢間試下 的確唔錯 第一次粥底蒸海鮮 就俾左佢😂一坐低,店員就擺低左醬料架 ,好貼心呀第一樣係脹卜卜花甲,口感一流,味道鮮甜,真係好好食喔第二樣就係扎扎跳基圍蝦,店員攞過黎個陣已經覺得好新鮮,食落去果然一流,非常新鮮。第三樣係深海龍躉魚腩,一睇就知啖啖肉,係啖啖肉呀😍 正呀第四樣係元貝皇連裙邊,店員黎既時候,真係o哂咀,好大隻呀,味道仲好好添第五樣係手打墨魚滑和手打鮮蝦滑,手打至起膠,好有口感,食落仲有好香既墨魚同蝦味道。第六樣係蟲草花紅棗冬菇蒸雞,感覺仲好似個d藥膳咁,d雞好好肉地,仲好入味。第七樣係日本宮崎放養豬梅頭肉,肉片切致薄身,不會太肥膩。第八樣係嫲嫲愛心豬肉蝦餃,果然冇改錯名,真係好似我屋企人整個d味道,食到個家既感覺來。第九樣係南瓜粟米鮮排骨粥,味道香甜,因為蒸完海鮮的味道都滲哂落啲粥到,精華所在!最尾就係甜品啦,當日甜品係紅豆和綠豆雪米糍,口感煙un,係吃飽之後仲有小甜點食,好貼心。
朋友突然興起話食蒸海鮮
之後黎左呢間試下 的確唔錯
第一次粥底蒸海鮮 就俾左佢😂

一坐低,店員就擺低左醬料架 ,好貼心呀

第一樣係脹卜卜花甲,口感一流,味道鮮甜,真係好好食喔

第三樣係深海龍躉魚腩,一睇就知啖啖肉,係啖啖肉呀😍 正呀

第七樣係日本宮崎放養豬梅頭肉,肉片切致薄身,不會太肥膩。