呢餐都算係我今年慶祝生日既最後一餐晚餐,同媽咪同埋佢既同事食,佢地揀左呢間觀塘既「T Club HKFEW」,黎之前都有上openrice做下功課,呢間應該係開左冇耐?auntie uncle一早就到左,珊珊來遲既我入到去,第一感覺係:「咁少人既?!」,結果成晚除左我地之外,都係得2枱人🤦🏻‍♀️環境寬敞舒適,有個大玻璃可以望到海,睇煙花一流呢有d擺設仔。-好耐未見過西餐既menu得咁少選擇...我地即場填左做會員。所以有會員價。即使有會員價,個價錢都係...太貴啦🤢-雜菌湯偏稀,我比較鐘意傑身d,有菌粒既餐湯,但味道唔錯既。-煙三文魚沙律d菜幾新鮮,醋略嫌落得太多,好酸-卡邦尼蝴蝶粉呢碟係全晚令我食得最開心既,佢既白汁做得唔錯,味道濃郁,芝士粉灑係面,一撈就好香。煙肉同菇都炒得好香,蝴蝶粉軟硬度適中。唯一缺點係份量太少食唔飽-法式香草焗燒春雞配薯菜首先,佢既薯菜會唔會太少呢?就係一舊薯仔同一片脆肉瓜然後,佢隻雞係中庸之作,味道唔係特別出色,但又係同一個問題,份量好少,根本唔飽🤦🏻‍♀️-cheese cake因為我地慶祝生日,佢特登畫多d花。呢個cake應該係自家製,鐘意佢唔太甜,莓亦
環境寬敞舒適,有個大玻璃可以望到海,睇煙花一流呢
有d擺設仔。

好耐未見過西餐既menu得咁少選擇...

雜菌湯
偏稀,我比較鐘意傑身d,有菌粒既餐湯,但味道唔錯既。

煙三文魚沙律
d菜幾新鮮,醋略嫌落得太多,好酸

卡邦尼蝴蝶粉
,蝴蝶粉軟硬度適中。
唯一缺點係份量太少
食唔飽

法式香草焗燒春雞配薯菜
首先,佢既薯菜會唔會太少呢?就係一舊薯仔同一片脆肉瓜

cheese cake
因為我地慶祝生日,佢特登畫多d花。
呢個cake應該係自家製,鐘意佢唔太甜,莓亦唔會酸,幾滿意

好老實講,間野冇乜特別,係普通既西餐水準。問題就係出左係呢到,既然質素係普通水準,咁點解要收咁既價錢呢?
佢疑似做到私房菜咁,如果真係既話,服務應更好,食物質素亦要提升。如果只係cafe,價錢要大大調低