2017-12-08 52 瀏覽
踏入12月終於有冬天的感覺 而寒氣令我好想食啲暖笠笠既火鍋😍可以烚下烚下🤩今餐由朋友拍板話帶我去佢既to eat list坐低見到左邊有堆卡位 都幾寬敞 下次book位試下坐果邊先😄未點菜就上左個月光寶盒😂 俾你自製醬油 開頭我以爲係俾我揀茶葉😜淨係湯底已經有10幾款 真係好難做決定 樣樣都好吸引😍 最後由於我地都想食醉雞 就揀左藥膳醉雞煲雖然只有半隻雞 但係真係非常足料 大大件成隻雞放入足料湯底度煮十分鐘 啲雞肉非常鮮嫩多汁 餐廳腌到醉雞非常入味 啖啖肉都被花雕的馥郁酒香包圍 再加埋由杞子 紅棗 党參 北芪 桂圓熬製而成的滋補養生組合 真係ichiban👍👍👍 最後我地飲左成幾碗湯 意猶未盡😂😂食到啲醉雞七七八八 我地點既火鍋配料都慢慢上台呢碟珊瑚蚌雖然要$108 但係份量十足 完全夠4個人食呢碟頂級安格斯牛頸脊真係不得了 肥瘦相間恰到好處油花分布令其入口非常嫩滑 如果成班朋友黎會叫多幾碟😎😎見佢咁好味 專登俾個close up佢😂個田園蔬菜拼盤一次試哂幾款菜 竟然有粟米蕃茄 唔使另外點 仲有我最喜歡的皇帝菜😁😁全部都好新鮮 份量又大 唔錯唔錯😉朋友話今日打邊爐一定要叫豆腐 因為可以
踏入12月終於有冬天的感覺

個田園蔬菜拼盤一次試哂幾款菜

朋友話今日打邊爐一定要叫豆腐
因為可以試下藥膳豆腐😯自製新菜式😂

不經不覺食到啲人走哂 終於可以影下個半露天環境
當日微風吹入餐廳 非常舒適 除左卡位 坐近窗位仲可以欣賞太子街景🏙🌃好寫意

離開餐廳落樓時見到私房菜menu
頭先食野果陣已經見到隔離台成班朋友一家大細黎食私房菜 食到好滋味咁 睇番menu都好吸引!下次有機會要帶屋企人黎試下😆😆
2017-12-03
珊瑚蚌