2023-11-03 47 瀏覽
收工同中環返工既朋友去左呢間餐廳食野餐廳既環境好舒適,打卡位好多 蟹膏蟹籽燴飯:比想像中大碟,一上菜即刻聞到好濃郁既蟹膏香味。飯既部份好creamy,飯粒軟嫩彈牙,每一粒都有濃稠既蟹味,相信用左大量蟹膏煮。而且飯入面見到一絲絲蟹肉,每到個飯既口感更加柔軟。另外,飯既中量有勁多蟹籽。將蟹籽撈埋個飯食,好好味(*๓´╰╯`๓)呢個係咪蟹既親子丼?😂 牛油楓糖麻糬窩夫:有四大塊窩夫餅同一大球雪糕。窩夫既牛油味好香,外脆內軟。窩夫中間夾左麻糬,食落增添左d chewy既口感,令到口感更加豐富有層次。將窩夫人切到細細粒,加埋楓糖漿同雪糕一齊食,會更正喔ヾ(@^▽^@)ノ 豐之秋柚子洒:野飲叫左柚子洒飲,有種小清新既感覺呢款洒既洒精濃度唔會太高,中間有d柚子碎,味道清甜有果香,好岩女仔飲 今晚食既呢個combination真係好岩女子聚👍
收工同中環返工既朋友去左呢間餐廳食野
餐廳既環境好舒適,打卡位好多

蟹膏蟹籽燴飯:

牛油楓糖麻糬窩夫:

豐之秋柚子洒:
野飲叫左柚子洒飲,有種小清新既感覺

今晚食既呢個combination真係好岩女子聚👍
蟹膏蟹籽燴飯