2017-05-20
周末不想在油尖旺區,得閒可以去科學園hea下都唔錯,今日天陰陰又唔熱,就孖老友黎走走食個brunch。行左一轉,覺得呢間餐廳比較好座,又唔係大型連鎖店,所以就選定了。店內環境真的不錯,座落於在森林之中,高高的透明的玻璃牆,十分清優。剛好走的時候就辦婚禮,佈置得非常美麗,感覺像置身於日本。除左食定食,仲想食刺身,我的sashimi selection,有Toro、甜蝦和帶子,朋友就食三文魚刺身、甜蝦和帶子。本來想要油甘魚,由於食材供應關係沒有油甘魚,所以師傅改了帶子。三文魚肥美、帶子鮮甜、吞拿魚油脂高、甜蝦色澤鮮豔,整體賣相也十分吸引,非常有質量的刺身,值得追加。加$10和風野菜沙律,好fresh!定食附味噌湯,湯料豐富,有好多海帶。照燒澳洲牛扒定食($128),看樣子不怎麼樣,但是真的很好吃喔!牛扒肉質嫩滑,没有煎到全熟,鎖住肉汁。照燒汁都好夾,令到牛扒更滋味!西京銀鱈魚定食($138)也要推薦一下,魚肉燒得很美味,食得出很有品質,果真是要配日本白米飯食,大滿足。追加了Lemon tea,茶味和檸味配合得不錯,檸檬味不會太淡。
加$10和風野菜沙律,好fresh!
定食附味噌湯,湯料豐富,有好多海帶。