2010-04-24
有張主餐買一送一 coupon, 襯亞仔呢個星期無咁忙,決定星期六同佢嚟食晚餐。早幾日打電話嚟訂枱,訂 6:30 pm, 接電話的事先聲明要 8 pm 交番張枱,當然無問題喇。去到可能時間尚早,只有兩三枱客,清清靜靜,方便傾偈,幾好。法包配香草牛油 : 有兩條法包,麵包仍有微温,頗脆口,塗上香草牛油,牛油味唔係好濃,但也不錯 Baby back ribs (full slab) ($198) : 有12 條骨,肉質好腍,唔駛點用力已可將骨、肉分開,啲醬汁好好味,甜甜地,老公一邊吃,一邊讚不住口。另配咗亞仔至愛嘅薯條及酸酸地好開胃嘅沙律,可惜已經無得揀配焗薯,因為我以前同朋友食過配焗薯,個焗薯超級好味8oz特選牛柳配蘑菇汁($208): 點菜時女侍體貼地提議我地唔好再揀薯條,選 broccoli or green beans 比較健康,最後我地揀咗 beans. 牛柳要咗七成熟,肉質嫩滑,亞仔就比較喜歡這個主菜。由於我地一陣打算去Häagen-Dazs買雪糕,所以就無叫甜品了。用咗張優惠券,埋單 $248.60 八點鐘我地走嘅時候,仍有七、八成枱係無客人坐嘅。