2018-02-22
今日lunch, 本來諗住去D2 place II 嗰度食新開花園餐廳鋸扒,但係冇得book位所以條龍超長, 見到咁樣九秒九即刻轉埸喇,行行下見到有一間唔太顯眼嘅西餐廳,睇到個Menu都OK,又有位就即刻衝入去。餐廳感覺好田園feel, 走健康Organic路線。——————————所有lunch set 套餐都配秘製餐湯或廚師沙律。- 蕃茄湯,好夠熱,清清甜甜好開胃- 廚師沙律,有別於一般嘅沙律,用料豐富,有比較少見嘅蘿蔔同朝鮮薊(ARTICHOKE)我地4個人分別點咗4個lunch set:自家蕃茄醬汁蔬菜麵 💰$88 一睇到自家製D3個字就會抱D期望,蕃茄汁令到個麵好清新,只是略為稀。印式咖哩雜菜配煎餅 💰$79 咖哩有驚喜,真係有印度咖哩嘅味道,辣辣地其實送飯一流,煎餅太少唔夠喉。香草海鮮意大利麵 💰$88D個反而平平無奇,其實大家都食唔到有係咩味,海鮮配料都有點奇怪,疑似瀬尿蝦?烤安格斯西冷 💰$128我唔食牛所以冇品嚐到,但一上枱其實都聞到烤得👌🏻香,我地叫7成又真係做得到,朋友話好好味夠juicy, D個價低食!最後朋友話想試吓個芫茜咖啡,我哋叫咗一杯以為會好怪,但係原來
——————————
所有lunch set 套餐都配秘製餐湯或廚師沙律。
- 蕃茄湯,好夠熱,清清甜甜好開胃
我地4個人分別點咗4個lunch set:
自家蕃茄醬汁蔬菜麵 💰$88
印式咖哩雜菜配煎餅 💰$79
香草海鮮意大利麵 💰$88
烤安格斯西冷 💰$128
最後朋友話想試吓個芫茜咖啡,我哋叫咗一杯以為會好怪,但係原來芫荽加咖啡都幾match,係聞到有芫荽香但飲落唔覺☕️