2007-10-04
近日經常想食日本料理, 因此要求越黎越高...所以要搵到好食意的確唔係咁容易... 好彩呢到整體都好好1. 南瓜沙拉 好食~ 有薯仔同南瓜, 加左少少沙拉醬and南瓜蓉,唔濟又好味... 我覺得自己都可以整到~2. 鰻魚豆腐天婦羅 呢個都係必叫啦! 豆腐同鰻魚好夾, 而且有d seaweed 包住, 好特別好回味3. 燒雞翼 皮很脆, that's it, average4. 軟瞉蟹卷 average...個蟹唔熱, 而且d sushi飯都唔係做得太好, 可以唔叫5. 帶子刺身 麻麻... 因為帶子食落唔夠鮮, 又唔係太厚肉6. 魚湯烏冬 好正! 個魚湯好香好滑, 飲得出有奶味, 加上d 豆腐菜係入面, 十分夾! 個烏冬又係好正, 放入個湯一陣即食, 好彈牙~ 都十分接近日本的水準!最後有雪糕食~ 雖然6樣野入面好似有3樣都只係average, 但整體感覺好好, 而且可以再叫得好d或者會更好... 不過都係一句, 佢地d刺身有必要改善, 好的日本料理點可以冇新鮮刺身!
1. 南瓜沙拉
2. 鰻魚豆腐天婦羅
3. 燒雞翼
皮很脆, that's it, average
4. 軟瞉蟹卷
5. 帶子刺身
麻麻... 因為帶子食落唔夠鮮, 又唔係太厚肉
6. 魚湯烏冬
最後有雪糕食~