2023-12-29
🍴西日式 🥚蛋包飯 🥞甜品 🚹1-4人 💕適合情侶 🐻❄️#箍牙妹 🐻#甜食控 ——————作為日本蛋包飯過江龍,餐廳好有人氣,午飯時間好多時要排長龍,當日🐻🐻❄️比較早,12點正就入座,好幸運餐廳未滿又坐到梳化位❤️嚟得當然要試吓招牌蛋包飯~滿天星肉汁漢堡扒蛋包飯$238🥚蛋包飯有蝦🦐、帶子做配料,入面係西炒飯底,漢堡扒偏厚同實肉🐻❄️:漢堡扒肉味好濃郁🤤配肉汁一齊食好夾👍🏽🐻:不過因為醬汁、蝦、帶子、漢堡扒全部都係味道濃郁嘅食材,所以蛋味被完全蓋過。蛋嫩滑,但未做到令人驚艷嘅感覺。🥞雙重抹茶梳乎厘pancake 💯$138🐻:極度空氣感嘅梳乎厘!入口即融🤤🐻❄️:抹茶醬濃烈帶茶甘味,抹茶cream綿滑帶甜,兩塊分開配醬,就可以食到兩種口感同味道!🤤Pancake需要直接同店員落單,其他用QR code就可以,一坐低店員都有解釋清楚落單流程~🐻❄️:食物都好冧,箍牙妹啱晒!🤣結論:梳乎厘係🐻心目中嘅NO.1️⃣梳乎厘!絕對會encore💯蛋包飯都有質素,值得試,但性價比就唔算高~
💕適合情侶 🐻❄️#箍牙妹 🐻#甜食控
——————
嚟得當然要試吓招牌蛋包飯~
滿天星肉汁漢堡扒蛋包飯
🐻❄️:漢堡扒肉味好濃郁🤤配肉汁一齊食好夾👍🏽
🥞雙重抹茶梳乎厘pancake 💯
🐻:極度空氣感嘅梳乎厘!入口即融🤤
🐻❄️:食物都好冧,箍牙妹啱晒!🤣
蛋包飯都有質素,值得試,但性價比就唔算高~