2013-05-09
3-5-2013 (Fri)放工後買啲麵包畀男友作為第二日要OT時食,佢吩咐唔好買有咁多肉同醬o既麵包,因怕擺得耐會變味.於是我買$5.50o既半磅麥方包, $4.00o既香蔥雞肉包同唔知幾錢豬仔包.畀錢時,老闆叫我揀多個.我唔明.佢話麵包買二送一,揀多個豬仔包啦.啊,咁我拎多個啦,夾埋都係$12.00.第二朝,男存話唔使帶返工喇,因為外賣都大大盒,好夠飽,啊.咁呢朝食啲啲啦,尤其是要食香蔥雞肉包,我同佢食半個,男友唔知我切開,切開o左之後,佢話嗅到有人整o野食o既味道.當我拎o黎食時,佢話原來係呢個,哈哈.呢個餡唔多,餡料仍有啲濕潤,但味道一般,不過唔霉都已經好好.之後我都不時食啲包,食個豬仔包先,呢個正常啦,鹹鹹地.然後食麥方包,我買o既時候明明見到麥粉,但點解o係屋企睇好似冇,唔係,係有,不過冇咁多.食落其實都係正常冇乜問題.原本亦唔想寫呢個食評,只因o係5-5-2013 (Sun),重剩返5片麥方包,就同男友o係朝早整餐蛋治食o左佢,點知拎到中間,有兩片係穿o左大窿.點解會咁o架?係佢o地鎊時見多o左,所以o係中間兩塊掰出o黎擺返入去?人o地一心整三文治,咁咪中招囉?其他:已經
同醬o既麵包,因怕擺得耐會變味.
咁呢朝食啲啲啦,尤其是要食香蔥雞肉包,
之後我都不時食啲包,食個豬仔包先,呢個正常啦,鹹鹹地.
其他:
已經冇家家頌自己o既膠袋喇,呢o度生意真係一落千丈?