2023-01-10
今日我想介紹嘅係節目好去處! 通常聖誕節周圍都爆曬, 夜晚要搵間餐廳食飯, 除非好早book啦, 如果唔係臨時去一定要排曬大隊, 但我正正犯咗呢個錯誤😵 因為 聖誕節前實在太忙, 根本冇時間去搵餐廳同朋友食飯,,但去到當日周圍都人山人海, 我哋搵嚟搵去,捐窿捐罅都係排曬隊, 諗緊點算好嘅時候Google大神搵到呢一間位於尖沙咀時尚坊嘅川菜館。 係門口嘅時候已經聞到香氣撲鼻, 嗰種麻辣嘅感覺就係我喜歡嘅味道。 我覺得自己無揀錯😋 入到去個個餐牌都有好多選擇, 有惹味干鍋, 口水雞鳳爪等等, 通通都係我鍾意食嘅嘢🤗喺花多眼亂之際, 為免眼闊肚窄, 終於揀咗幾樣好想食既野惹味干鍋呢一隻干鍋好有雞煲嘅味道, 濃濃嘅香氣撲鼻, 遠遠聞已經流哂口水麻香味十足,我同朋友叫左豆卜,雞肉同配菜 等等,川菜風味濃厚你想叫咩都可以, 完全係一個自由鍋,正呀!雞腳( 鳳爪)本來平平無奇嘅鳳爪加添咗川式嘅辣味, 加上雞皮有彈性, 好爽口彈牙蒜泥白肉蒜泥白肉一向都係 my favorite,呢個蒜泥白肉,肉片好厚身,岩哂我😋 口水雞 口水雞好新鮮嫩滑, 無出面嗰種冰鮮嘅感覺。而且仲配合濃濃嘅麻辣口感, 辣
喺花多眼亂之際, 為免眼闊肚窄, 終於揀咗幾樣好想食既野
惹味干鍋
雞腳( 鳳爪)
蒜泥白肉
口水雞
口水雞好新鮮嫩滑, 無出面嗰種冰鮮嘅感覺。而且仲配合濃濃嘅麻辣口感, 辣得好嘢味! 加上我本身就鐘意川菜呢種嘅川香辣味,所以我俾佢五粒星!
惹味指數:5
地點:5