最後係尖沙咀韓食街度搵食搵到呢間, 感覺上幾健康養生嘅餐廳!餐廳空間唔算大, 不過都算坐得舒適我地食緊個陣出面仲有好多人等緊位, 果然有人氣! 雖然menu上選擇唔算好多, 但係我地兩個都有唔少想食嘅野~《牛膝骨湯》個湯睇落係雪白色, 好似牛奶咁~ 似係煲左好耐咁!飲落有好重胡椒味道, 都有好香既牛味, 好正!裡面有好多料, 有好多類似牛筋細細塊膠質,感覺好補!飲到底會feel到有好多膠質, 有D漿漿地口既感覺~ 最重要係我地兩個KO晒成煲, 都唔會覺得口湯, 感覺冇味精, 但味道係好濃好好飲~《醬炒牛肉石鍋芝士拌飯》D芝士有做到拉絲既感覺! 食落都有好香濃既芝士味!最鍾意佢個石鍋好夠熱, 食極D飯都係噴晒煙熱辣辣! 仲可以整到好多好多飯焦!而且撈埋D餸係有好多料, 每一啖都係有菜, 唔會覺得唔夠味! 《蔘雞餃子王》好鍾意食韓式既餃子, D餡料係甜甜地, 會不知不覺食上癮!隻隻餃子都好大隻, 好多餡~ 啖啖肉, 仲有粉絲同菜係入面健康得來又唔會啖某某乾爭爭~ 好味到令人會想食晒佢!要挑剔既係略嫌餃子皮厚左D, 人蔘雞味亦唔算好突出

餐廳空間唔算大, 不過都算坐得舒適
我地食緊個陣出面仲有好多人等緊位, 果然有人氣!

《牛膝骨湯》
個湯睇落係雪白色, 好似牛奶咁~ 似係煲左好耐咁!
飲落有好重胡椒味道, 都有好香既牛味, 好正!
裡面有好多料, 有好多類似牛筋細細塊膠質,感覺好補!
飲到底會feel到有好多膠質, 有D漿漿地口既感覺~

《醬炒牛肉石鍋芝士拌飯》
D芝士有做到拉絲既感覺! 食落都有好香濃既芝士味!

《蔘雞餃子王》
好鍾意食韓式既餃子, D餡料係甜甜地, 會不知不覺食上癮!
隻隻餃子都好大隻, 好多餡~ 啖啖肉, 仲有粉絲同菜係入面
健康得來又唔會啖某某乾爭爭~ 好味到令人會想食晒佢!
要挑剔既係略嫌餃子皮厚左D, 人蔘雞味亦唔算好突出