2019-09-06 6458 瀏覽
又係開始打邊爐嘅季節,食完一般嘅港式火鍋又食完麻辣火鍋,今次想食海鮮但係又怕好貴喎,為食同事話我知深水埗區開咗間或一價錢有好多海鮮食嘅火鍋店,佢講到咁玄又話唔貴,我仲有乜理由唔去食呢。原來佢係每一位一個價錢$200或者$245,分別在於個鍋底如果揀粥底或者蕃茄濃湯底就係$200位如果好似我咁想食多啲野就可以揀椰子文昌雞湯底。另外飲品有鴻福堂支裝或者罐裝可以另外加錢。佢最好就係不設加一,又冇啲醬料費用,明碼實價漿料都有好多可以自己揀嚟混合兩個人食就有半隻雞,隻雞都幾大隻,我仲跟咗隻清檸仔俾我哋加入去醬料到跟住就係想海鮮啦,佢有六種紅色海鮮可以揀三款我哋揀咗鮑魚,聖子王,同埋活魚,活魚今日係多寶魚,估唔到又幾大隻喎,平時去酒樓叫一隻聖子皇,最少都要幾十蚊,隻原隻鮑魚都幾大隻㗎。魷魚都幾大碟娃娃菜嘅份量就唔係咁多,兩個人加埋只得一棵二人份量嘅美國肥牛肉,都幾靚唔係出面跌好多肥膏嘅貨色好大兜嘅蠔,雖然大約半隻手指長但係都好鮮味其實佢總共前前後後會有15種食物俾你食到,分量覺得啱啱好,除非好大食啦,附近都係啲街坊起到幫襯,口碑似乎好唔錯。

如果好似我咁想食多啲野就可以揀椰子文昌雞湯底。
另外飲品有鴻福堂支裝或者罐裝可以另外加錢。
佢最好就係不設加一,又冇啲醬料費用,明碼實價

漿料都有好多可以自己揀嚟混合

魷魚都幾大碟

娃娃菜嘅份量就唔係咁多,兩個人加埋只得一棵

二人份量嘅美國肥牛肉,都幾靚唔係出面跌好多肥膏嘅貨色

好大兜嘅蠔,雖然大約半隻手指長但係都好鮮味

• 椰子文昌雞湯底
  • 美國肥牛