2022-06-21
2022年6月10日 雨今日本身同朋友食日本野, 但太多人食唔到就轉book 左呢間book 左枱, 朋友因為塞車會遲d到, 餐廳話可以留枱10 min, 但有限時, 等陣唯有我入去坐住先鵝不是鴨肉(例牌) $122份量黎到比想像中細, 都薄片伴菜反而幾好食, 鵝肉底下係豆腐至於味道方便佢唔係好濃ge 滷水味, 個人覺得整體普通有d 唔抵食不夠。臭豆腐 $78一上枱都聞到幾香, 但食落真係唔夠臭入口酥脆, 好食, 但可以再臭d蟹鉗肉酥蛋捲 $148反而呢個好豐富入面有滿滿蟹肉, 食落香脆得黎又鬆軟點埋臭豆腐個醬又幾夾喎薑母麻油燉雞湯 $95湯好味, 湯水俾想像中多, 每人都飲到2 碗中意飲湯ge 我同埋朋友覺得出色叫得好黑糖珍珠舒芙蕾班戟配抹茶冰淇淋 $108成晚最估唔到竟然係pancake 最好食pancake 入面都有珍珠, 好"梳乎"得黎又inin unun入面仲有滿滿的cream, 大愛cream 唔會好甜, 配埋個黑糖漿好有層次而個抹茶雪糕都好濃茶味太好食太出色了草莓優格米水 $35蜂蜜白苦瓜汁 $42兩個飲品都唔會好甜, 白苦瓜汁仲有dd 甘, 不過都可接受本身仲諗住叫小甜
份量黎到比想像中細, 都薄片
伴菜反而幾好食, 鵝肉底下係豆腐
一上枱都聞到幾香, 但食落真係唔夠臭
入口酥脆, 好食, 但可以再臭d
反而呢個好豐富
入面有滿滿蟹肉, 食落香脆得黎又鬆軟
點埋臭豆腐個醬又幾夾喎
薑母麻油燉雞湯 $95
湯好味, 湯水俾想像中多, 每人都飲到2 碗
中意飲湯ge 我同埋朋友覺得出色
叫得好
黑糖珍珠舒芙蕾班戟配抹茶冰淇淋
黑糖珍珠舒芙蕾班戟配抹茶冰淇淋 $108
成晚最估唔到竟然係pancake 最好食
入面仲有滿滿的cream, 大愛
cream 唔會好甜, 配埋個黑糖漿好有層次
而個抹茶雪糕都好濃茶味
太好食太出色了
草莓優格米水 $35
蜂蜜白苦瓜汁 $42
兩個飲品都唔會好甜, 白苦瓜汁仲有dd 甘, 不過都可接受
本身仲諗住叫小甜, 好在冇姐