2016-05-04 1178 瀏覽
難得happy friday, 緊係同好朋友出去食好d。咁岩見到依家新開無耐既烏克蘭餐廳, 即打電話去book, 好彩都重有位8點準時去到, 一入到去~嘩, 好靚老闆娘 (一睇就知係俄國妹, 超靚超有氣質)加靚裝, 依到已經比滿分。坐低, 叫左杯白酒飲下, 再睇下menu先。menu有俄文配以英文翻譯。因為對烏克蘭菜唔熟識既關係, 我地請waiter推介一d地道既家庭小菜比我地。salad 每款都唔過100元, 而main course就大約180-350不等。我地兩個女仔share, 總共叫左4款野食。Shuba Salad~面頭係有一d蛋黃絲, 下一層係紅菜頭,再落有薯蓉, 睇落好簡單,但估唔到依幾樣材料食落係咁夾!好好味!!一定要試!!其實有好幾款既dumplings, 但推介依種SIBERIAN PELMENI係家鄉traditional, 識食緊係食最傳統嫁啦!蜂蜜蛋糕~本身都係為左食依個!身為食貨妹, 見到靚既野食係忍唔住嫁啦!!淨係睇隻碟都覺得佢優雅!食落係一層一層, 好甜, 如果唔係好鍾意食甜既可能接受唔到但假如你好鍾意食甜品, 依個值得推介!不過依個價錢有d偏貴, 大
難得happy friday, 緊係同好朋友出去食好d。

8點準時去到, 一入到去~嘩, 好靚

我地兩個女仔share, 總共叫左4款野食。
Shuba Salad
但估唔到依幾樣材料食落係咁夾!好好味!!
一定要試!!
SIBERIAN PELMENI
係家鄉traditional, 識食緊係食最傳統嫁啦!
HONEY CAKE “MEDOVIK”
蜂蜜蛋糕~本身都係為左食依個!
身為食貨妹, 見到靚既野食係忍唔住嫁啦!!
淨係睇隻碟都覺得佢優雅!
食落係一層一層, 好甜, 如果唔係好鍾意食甜既可能接受唔到
但假如你好鍾意食甜品, 依個值得推介!
不過依個價錢有d偏貴, 大約85港元一件~

值得一試既餐廳, 乾淨, 裝修優雅
場內一對對戀人, 非常浪漫~
推介推介
題外話/補充資料: 雖然openrice無寫, 依間餐廳接受credit card埋單~
2016-04-22
  • Shuba Salad