2019-07-20
放工返屯門近近地覓食,係taste落黎望到有間餐廳位置都幾隱閉,原來都開左一段時間都未見過佢!咁岩想食d東南亞所以就去試下喇~~成個餐牌食物選擇都幾多,仲有我好鍾意既海鮮(心心眼)得2個人但係又想試多幾款野,所以嗌左好多小食類,加1個飯~1. 豬頸肉串燒以前都係食一片片既燒豬頸肉,今次第一次食一粒粒版肥瘦適中完全唔會太un~上面既醬汁帶椰子香味,新鮮清爽既青瓜洋蔥,中和返濃濃的醬再夾埋(pita餅)物體一啖食,係最滿足!2. 咖央多士夜晚嗌多士食好似好奇怪,但係因為一直未試過餐廳整既咖央(多數自己買醬),又見價錢唔貴就嗌黎試下~中間d醬都搽得滿滿,熱辣辣果時食好好味呀!3. 細滲(兩人份的肉骨茶)好重的藥材味,係真材實料煲出黎既感覺,裏面有雞腳,腩肉同埋豬肚,每一款都夠晒入味,食到停唔到!精華一定係個湯到,個煲令個湯冇咁快凍,又係熱辣辣,冬天黎食一定好正。同埋值得一提既係肉骨茶可以添的!!(食食下侍應埋黎我先知有得添,餐牌好似有寫我盲左)所以兩個人嗌呢個食係超抵呀!4. 胡椒蝦平時係出面食蝦都好貴好唔捨得,但呢到既海鮮價錢都幾抵喎!見到覺得驚喜左!所以嗌左個$88既胡椒蝦食!個份量大概
位置都幾隱閉,原來都開左一段時間都未見過佢!
咁岩想食d東南亞所以就去試下喇~~
成個餐牌食物選擇都幾多,仲有我好鍾意既海鮮(心心眼)
得2個人但係又想試多幾款野,
所以嗌左好多小食類,加1個飯~
1. 豬頸肉串燒
以前都係食一片片既燒豬頸肉,今次第一次食一粒粒版
肥瘦適中完全唔會太un~
上面既醬汁帶椰子香味,
新鮮清爽既青瓜洋蔥,中和返濃濃的醬
再夾埋(pita餅)物體一啖食,係最滿足!
2. 咖央多士
夜晚嗌多士食好似好奇怪,
但係因為一直未試過餐廳整既咖央(多數自己買醬),
又見價錢唔貴就嗌黎試下~
中間d醬都搽得滿滿,熱辣辣果時食好好味呀!
3. 細滲(兩人份的肉骨茶)
好重的藥材味,係真材實料煲出黎既感覺,
裏面有雞腳,腩肉同埋豬肚,
每一款都夠晒入味,食到停唔到!
同埋值得一提既係肉骨茶可以添的!!
(食食下侍應埋黎我先知有得添,餐牌好似有寫我盲左)
所以兩個人嗌呢個食係超抵呀!
4. 胡椒蝦
平時係出面食蝦都好貴好唔捨得,
但呢到既海鮮價錢都幾抵喎!見到覺得驚喜左!
所以嗌左個$88既胡椒蝦食!
個份量大概有十幾隻,下面有個印度餅做底。
第一次食胡椒蝦,佢係先甜再有咸味再到胡椒味慢慢出黎,
過下口癮飲下酒都應該唔錯呀!抵食冇令我失望!
最後男朋友食埋沾晒醬既餅,個味道好夾同埋勝在夠飽肚!
5. 椰漿飯配巴東牛肉
個人係好鍾意椰子味,(尤其係泰國椰子雪糕)
本身想試下蘭花,姐係藍色的椰子飯但男朋友怕怕
所以試左普通既椰子飯。
飯既椰子味洽到好處,淡淡香味唔會太濃令人好快膩,
另外成個飯既配菜都好香好好味,
好鍾意佢個巴東牛肉!好腍好入味,唔會有好多筋,
成個飯撈埋黎食真係好好味!
兩個人最後係全部野都食得晒!成5樣菜我地都清晒!好想下次再黎試下其他野:p
呢到上菜速度﹑侍應服務都好好,時不時黎主動黎睇下你有咩需要
雖然晚市都爆爆地,但成個環境都唔會好嘈,兩個人傾下計慢慢食都唔錯!
講完又想去再食!