餐廳: Bugis@叻沙・海南雞飯
資訊:

2019-01-09 396 瀏覽
約左好耐無見嘅舊同事出來見見吹吹水,坐露天位貪佢靜靜地可以細聲講大聲笑!第一次幫襯晚餐,都係去收銀買餐,等送餐!晚市原來有雞煲、星馬火鍋喎!最後我地每人叫一個一人餐,小食+主菜+飲品任你配搭,全部都係$92,再收加一!其實lunch無小食,$68左右無加一,相對晚餐少貴喔!三個唔同小食share食,原隻棒棒脆蝦、惹味沙嗲雞肉串燒同米紙脆春卷!三樣食均哂,唔會悶!個人特別鍾情米紙春卷,煙煙韌韌有醬點幾特別!叫左個海鮮叻沙摻摻,有青口、蝦、魚蛋(魚蛋係咪唔係海鮮,食字咋?)同芽菜豆卜,食材新鮮,青口係大隻juicy,湯底香濃,份量足!係常order嘅item!同行朋友仔叫左馬來椰子咖哩牛腩配小魚椰漿飯,佢話ok喎!都係好送飯之選!不過唔知係咪露天關係,有食客食煙,陣陣煙味吹過來,店員都無阻止,唯有我地搬陣地

2019-01-04