2023-11-27
今餐邊爐真係好非一般呀。原來香港都會有旅遊主題既火鍋舖。黎到見到佢既裝置都已經好得意,佢仲有特色唔同國家既主題房,如有: 日式,泰式,真係好得意。最衰我地人少,如果唔係下次可以試下主題房。佢地既湯底都有好多選擇,我地簡左雙拼湯底: 日本櫻花蝦沙爹同芫茜皮蛋馬蹄,好中和。而且沙爹湯唔會好咸,感覺冇咁熱氣, 同真係好多櫻花蝦,正。而火鍋料都算幾多,牛都有好多款。 我地叫左手切牛,牛頸脊,好新鮮,一啲都唔會硬。 有幾樣都好得意,雞頸肉(頸肉牛,羊,雞都有,就係冇豬😮), 豬肋條,台灣水蓮,大蟹柳,四寶丸,我覺得都係比較出色,而且可能真係夠新鮮,淥落好快熟,又夠稔。 佢唔會係好爛既稔,而係都帶有口感既爽口。 成晚都見侍應不停出菜,我地又食得好熱鬧,勁盡興。