2021-06-23 94 瀏覽
呢間叫蜜滋麻美嘅台式飲品店之前一直都喺啲小巴廣告到見到佢,原來睇返先知佢係嚟自台中嘅茶飲店,再加上佢嘅配搭勁新奇,所以前排經過中環PMQ都特登入咗去試試佢😆一場嚟到,當然要嗌佢嘅招牌飲品,下面係黑糖珍珠鮮奶,上面係芝士奶蓋,再加一堆花生同芝麻碎係面,舖到超滿,超足料😝 雖然已經嗌左微糖,但佢嘅黑糖珍珠都偏甜,所以微糖就剛好!而撈埋啲花生碎同芝麻碎一齊飲,每啖幾乎都有花生同芝麻嘅香味,再加上口感真係無得輸,又咁多料,抵飲!另外,我哋仲嗌咗杯青心烏龍,加芝士奶蓋,由於嗌咗無糖,飲落茶味都幾出,唔會太澀,有淡淡嘅清香,再撈埋面頭嘅肥仔奶蓋,十分creamy,確實幾唔錯👍🏻總括而言,️呢間台中過江龍茶飲店好推薦比鍾意花生或者芝麻嘅朋友,味道好出好香濃,加上佢哋啲店員真係落足料,性價比都算幾高,不過位置就偏遠,得閒去開PMQ就可以去下啦😌

花芝黑糖珍珠鮮奶

奶蓋青心烏龍