2014-08-12
要不是家姐黎過食飯, 我想我絕對不會黎呢度, 更不會進入此店用餐,只因樓面太舊, 又迫. 但呢度既食物絕對大件夾抵食我到達此店門口發覺好多人係度等位, 好彩家姐45分鐘前打比佢住係附近既朋友幫手排隊攞位.而且仲叫定"食送"添1) 粉絲什菜煲 - 南乳味好香, 而且好大煲, 用料足, 又魷魚又蝦干, 送飯一流2) 蒜蓉蒸聖子 - 超級大隻既聖子, 不過只嫌蒜落太多, 比較咸, 粉絲夠淋最好用黎送飯食3) 豉汁蒸魚雲 - 又係份量十足, 但我覺得豉汁味道不太夠,雖然顏色十足, 但魚本身唔夠入味, 影響左碟魚 4) 蜆介綾魚球 - 一碟10幾粒, 魚肉夠彈牙, 但蜆介個汁比較咸5) 蒜蓉蒸扇貝 - 因聖子既煮法一樣, 蒜蓉好似唔洗錢咁落好多, 而且扇貝好似蒸得耐左少少有D老6) 豉椒炒蜆 - 佢用既蜆, 我以前未食過, 雖然細細粒,但係D肉比較肥, 食落好有口感.7) 椒鹽豆腐併魷魚 - 聽家姐講平時係魷魚併九肚魚架, 不過九肚魚賣哂, 但呢個都好好味, 魷魚夠大,炸份又唔會太厚.唔錯.我地5個人最後食左$8XX左右, 都抵食呀, 樣樣都大大碟, 其實多幾個人都夠食.我地仲要打包左D魷魚綾魚
只因樓面太舊, 又迫. 但呢度既食物絕對大件夾抵食
而且仲叫定"食送"添
我地5個人最後食左$8XX左右, 都抵食呀, 樣樣都大大碟, 其實多幾個人都夠食.我地仲要打包左D魷魚綾魚球.
我家姐之前食過龍蝦伊麵, 希望有機再黎食啦, 但一定要叫多幾個人先得.