2022-06-29 5501 瀏覽
8點入席,都已經好多人坐低食緊野。我地一行5人,叫左好多味餸,可以同大家介紹一下,先從味道出發:椒鹽鮮魷,魷魚都幾滑幾林既,炸得好香口,送酒一流。🍻咕嚕肉,炸得耐左少少,外層硬左少少,唔夠薄脆。😌腐乳通菜,幾好味,腐乳唔會死咸,濃度適中,掛到上菜到,好味!😋粟米瑤柱羹,偏淡少少,不過清清地,中和下濃味既菜色。🫠鮑汁荷葉飯,幾好食好重荷葉味!🍂啫啫牛仔骨煲,牛仔骨幾好食,齒得開,林既,入味!🐄魚腸蒸蛋,個人感覺比較腥,上面油炸鬼粒偏硬,唔脆。🥲最後既呢個免費甜品,幾有驚喜!佢涼粉切絲,口感好好啦,好似面條咁;最窩心係佢加左薑汁,中和番涼粉既寒。真心出色,我食左2個🤣最後最後,有個好重要既,就係:我覺得呢間老店最值得回頭既,係人情味同文化,佢地職員可以話同客人打成一片,播住懷舊既中英文歌,係到食飯有一種好有人情味既感覺,呢個絕對唔係間間餐廳可以俾到你,亦係有錢都未必買到既飲食體驗!🥰
8點入席,都已經好多人坐低食緊野。

椒鹽鮮魷,魷魚都幾滑幾林既,炸得好香口,送酒一流。🍻

咕嚕肉,炸得耐左少少,外層硬左少少,唔夠薄脆。😌

粟米瑤柱羹,偏淡少少,不過清清地,中和下濃味既菜色。🫠

鮑汁荷葉飯,幾好食好重荷葉味!🍂

啫啫牛仔骨煲,牛仔骨幾好食,齒得開,林既,入味!🐄

魚腸蒸蛋,個人感覺比較腥,上面油炸鬼粒偏硬,唔脆。🥲

2022-06-27
  • 荷葉飯