2022-08-23
之前去東涌嘅時候就食過呢間「Banchan and Cook」🍳,估唔到竟然分店已經開到嚟屯門,梗係要食多次啦😘😘1️⃣炸芝士豬扒忌廉年糕🐷未上菜之前我純粹以為係,豬扒同芝士係分開,估唔到原來係融為一體,豬扒裏面放入咗芝士,夾起身有拉絲效果,雖然成碟菜都好有罪惡咁,但係就係全部罪惡放埋一齊食先好食😂😂😂將依三樣材料加埋一齊真係好好食🔥2️⃣海鮮煎蔥餅超級重要嘅海鮮蔥餅,份量十足之餘,每日啖咬落去都食到海鮮材料🔥3️⃣🌹玫瑰醬炸雞🐥平時一般其他口味嘅炸雞就見得多,玫瑰醬炸雞第一次食,醬汁味道甜甜酸酸咁樣好開胃,咬落去啲雞肉好嫩滑有肉汁。雖然只係叫咗半份但係份量十足。4️⃣牛肝菌蛋包飯🥚之前喺其他分店食過,已經回味無窮,之前食咗咁多肉,就點左份素食嘅蛋包飯,個蛋滑一滑之餘,配埋牛肝菌同埋汁一齊食,口味清清地。5️⃣韓式雜莓牛角包窩夫🍓呢個牛角包窩夫🥐口感係偏向脆身,除咗有雜莓同Cream做配料之外,仲有肉桂糖霜,雙重口味。🍹盛夏冰爽西瓜檸檬梳打🍉清清爽爽嘅西瓜加埋檸檬梳打,啱晒解一解食完炸雞呀芝士年糕嗰啲油膩感。🍓士多啤梨香蕉奶昔平時香蕉或者士多啤梨奶昔就飲得多,將兩隻溝埋一齊飲都係第一次,味道都幾有新鮮感,
1️⃣炸芝士豬扒忌廉年糕🐷
2️⃣海鮮煎蔥餅
3️⃣🌹玫瑰醬炸雞🐥
4️⃣牛肝菌蛋包飯🥚
5️⃣韓式雜莓牛角包窩夫🍓
🍹盛夏冰爽西瓜檸檬梳打🍉
🍓士多啤梨香蕉奶昔
平時香蕉或者士多啤梨奶昔就飲得多,將兩隻溝埋一齊飲都係第一次,味道都幾有新鮮感,但係就係有少少飽肚🤣