2009-07-13 7 瀏覽
上一次嚟食~已經係2,3個月前的事~但因為工作太忙~到我食第二次都未打返第一次的食評~不過可以短期內食第二次~水準是有的~而且我仲點了一個同上次一樣的餐!加埋我~3個女仔~食了2個full set~一個full set係148 蚊~頭盤有煙三文魚露筍卷~好味~露筍鮮~三文魚唔算太油(上次我食時~佢忘了拎俾我!!!)另一個叫了芝士焗生蠔~聞說都係好味~餐湯係~龍蝦湯~配蒜蓉包太鹹了一點~但料多~味都係ok的另點了一個酥皮海鮮湯~我地雖然知道~酥皮湯的反式脂肪很高~但我地都係決定叫了一客~好味~冇龍蝦湯咁鹹~但都係重手左~不過一樣多料~主菜我地一個叫了羊鞍~一個叫了鵝肝牛柳~羊鞍有3件~啱晒我地3個人分~佢唔係唔好味~但唔算好標青~而且友人食嘢慢~佢食時~已凍左d~有點羶了~都係牛柳做得好~我上次都係點牛柳的~牛柳生熟程度好適中~加埋鵝肝~真的係平民價有近乎酒店的水準~其實148蚊~唔包佢d前菜甜品~都抵law!依家仲跟埋餐茶~仲有木糠布甸呢~除左牛柳係超值~木糠布甸都係絶~就算單點都係15蚊姐~而且佢做到~香~滑~唔太硬~唔太甜~仲要唔細杯~比好多甜品店都好味~就算入嚟只食個木糠布甸~都

不過可以短期內食第二次~水準是有的~
而且我仲點了一個同上次一樣的餐!

加埋我~3個女仔~食了2個full set~
一個full set係148 蚊~

另一個叫了芝士焗生蠔~聞說都係好味~

餐湯係~龍蝦湯~配蒜蓉包
太鹹了一點~但料多~味都係ok的
另點了一個酥皮海鮮湯~
好味~冇龍蝦湯咁鹹~但都係重手左~
不過一樣多料~

主菜我地一個叫了羊鞍~一個叫了鵝肝牛柳~
羊鞍有3件~啱晒我地3個人分~

都係牛柳做得好~
我上次都係點牛柳的~
其實148蚊~唔包佢d前菜甜品~都抵law!
依家仲跟埋餐茶~仲有木糠布甸呢~

除左牛柳係超值~木糠布甸都係絶~
就算單點都係15蚊姐~
而且佢做到~香~滑~唔太硬~唔太甜~仲要唔細杯~
比好多甜品店都好味~

就算入嚟只食個木糠布甸~都係一個好的地方~

美中不足係~可能d湯太鹹~我地要經常叫人加水~~

不過全店只有約廿個位~一個餐又咁平~坐滿都唔見得一晚賺到幾多錢~
希望佢地仲可以繼續用心經營!
推介--木糠布甸
推介二--鵝肝牛柳
好味頭盤---煙三文魚露筍卷
不太推介的羊鞍
反式脂肪代表~酥皮周打海鮮湯~
推介--木糠布甸
推介二--鵝肝牛柳