2022-10-19
😀呢間係素食店,打破咗我對素食嘅睇法。佢地好多食物都好天然,少油少糖,肉類100%植物製造,不含抗生素及膽固醇,感覺幾健康。同朋友試咗佢哋嘅秋冬set comboOmni新蟹餅📍 口感好似食緊蟹肉絲,味道咸咸哋🫠樂樂雞📌 都整得幾似,口感結實🫡葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米📍炸魚雖然聞落冇魚味,口感有少少似厚肉嘅魚,好味!🤪📍個蒟蒻米加入左d青瓜、蕃茄、藜麥,口感豐富,食落好清新!🤩📍個汁係葡汁,味道唔會太搶,溫和。😌📍份量都好多,唔好覺得食素會肚餓🙊芝焗膳良肉醬意粉📌 首先個蕃茄汁好新鮮,微酸,問咗職員,係全用蕃茄做,冇茄汁茄膏,抵讚!📌 炸豬扒上面嘅芝士係素芝士,但都做到芝士嘅口感,仲有果種濃郁嘅味道。香芋烏龍綿綿茶📍 唔膩,奶蓋係用豆奶做,但有應有嘅口感!佢底層嘅芋泥好天然好好味!蝶豆花抹茶綿綿茶📌顏色上好靚,抹茶係幾清、唔苦澀,配豆奶感覺冇咁膩流心香芋西多士🧷呢個西多口感幾軟棉,芋泥內面一層,外面再倒芋泥醬,味道濃郁微甜,好好食!餐牌💁🏻♂️
同朋友試咗佢哋嘅秋冬set combo
Omni新蟹餅
📍 口感好似食緊蟹肉絲,味道咸咸哋🫠
樂樂雞
📌 都整得幾似,口感結實🫡
葡汁新炸魚柳燴藜麥蒟蒻米
📍炸魚雖然聞落冇魚味,口感有少少似厚肉嘅魚,好味!🤪
📍個汁係葡汁,味道唔會太搶,溫和。😌
📍份量都好多,唔好覺得食素會肚餓🙊
芝焗膳良肉醬意粉
香芋烏龍綿綿茶
蝶豆花抹茶綿綿茶
📌顏色上好靚,抹茶係幾清、唔苦澀,配豆奶感覺冇咁膩
流心香芋西多士
餐牌💁🏻♂️