2023-01-26 4367 瀏覽
大年初一,朋友即興約咗出去食lunch,就喺冇咩餐廳開門嘅時候,發現新開嘅呢間中餐有開!仲幾好味添🤩📌 香煎蝦膠虎皮椒用咗青椒同紅椒,處理得唔會過硬或太腍,幾爽脆、同埋帶天然甜味;釀入嘅肉醬炸到金黃色,表面好脆、香口。🤤📌 麻婆豆腐餃外皮煙韌、內裏包住帶汁嘅麻婆豆腐!覺得好神奇,竟然可以包得咁好,唔會漏餡之餘、入面帶汁嘅料都冇影響外皮嘅口感。🤩 📌 鳳凰鮮蝦腸皮唔算薄,但口感幾煙韌;d蝦好新鮮、好濃蝦味!仲加入蘿蔔絲,增加口感。🫡📌 竹炭雪山包黑色嘅包,有層好薄嘅酥皮,帶微微嘅咸味(呢個味道非常好食),咬落外層好脆,包嘅皮幾煙韌,入面係叉燒餡。🤪📌金瑤櫻花蝦炒飯飯一粒粒、乾身,櫻花蝦好香、而且幾脆。翠玉瓜俾到少少水份,平衡乾身嘅炒飯同埋減低熱氣感。😚📌 黑松露燒賣皇豬肉好彈牙!黑松露醬好大擗,非常香濃。🤔📌 高橋蘿蔔糕欣賞佢煎到外層金黃、香脆;內裏好暖、口感腍身、配合粗蘿蔔絲,口感不錯。☺️📌鮮蝦菜苗餃佢哋用嘅蝦都係唔錯,又爽又重蝦味。菜苗鮮嫩、冇渣。😌整體上,性價比唔算好高,不過食物品質、環境都唔錯,適合同家人進餐。有機會會試埋晚上餐牌😍

📌 香煎蝦膠虎皮椒

📌 麻婆豆腐餃

📌 鳳凰鮮蝦腸

📌 竹炭雪山包

📌金瑤櫻花蝦炒飯

📌 黑松露燒賣皇

豬肉好彈牙!黑松露醬好大擗,非常香濃。🤔

📌 高橋蘿蔔糕

📌鮮蝦菜苗餃

佢哋用嘅蝦都係唔錯,又爽又重蝦味。菜苗鮮嫩、冇渣。😌

2023-01-22