2024-01-30
有日同事講起筲箕灣有間隱世cafe幾好味,係由一間教會經營,仲要喺間salon入邊🤔⋯聽落都有少少離奇,就等我一探究竟喇😲~Cafe鋪面細細,但都坐滿晒人㗎!原來都幾多人幫襯👍🏻~餐廳環境乾淨,店員都friendly☺️,係個燈光有少少暗~可能係情調啦🤣⋯講返啲嘢食先😗,味道不錯嘅,咖啡都好香濃~幾好飲,如果大家經開都可以試吓😊✨黑松露帶子意粉 $95帶子煎得啱啱好,有好香嘅牛油味🤩~意粉嘅黑松露味唔算好出,有啲油😳⋯調味係OK嘅,但份量唔算好多~如果下次再黎,我就未必encore呢個啦🙈✨蜜汁雞扒蒜香意粉 $82雞扒煎得好香口,甜甜地好好食🤤~蒜香意粉用咗超多蒜煮,成個combination都幾夾~個人比較推薦食呢個意粉多啲,性價比高啲😄👍🏻CP價:🌟🌟🌟🌟Encore機會:🔥🔥🔥🔥環境氣氛:🧸🧸🧸🧸🔖 #上咖啡 (筲箕灣)📞 27757755🔍 筲箕灣筲箕灣道361號利嘉中心1樓#k_razyfoodie #k_razyfoodie西餐推介 #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食推介 #吃貨日常 #真實食評分享 #筲箕灣餐廳推介 #拍拖好去處 #相機食先 #上咖啡 #
✨黑松露帶子意粉 $95
✨蜜汁雞扒蒜香意粉 $82
CP價:🌟🌟🌟🌟
Encore機會:🔥🔥🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸🧸
🔖 #上咖啡 (筲箕灣)
📞 27757755
🔍 筲箕灣筲箕灣道361號利嘉中心1樓
#k_razyfoodie #k_razyfoodie西餐推介 #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食推介 #吃貨日常 #真實食評分享 #筲箕灣餐廳推介 #拍拖好去處 #相機食先 #上咖啡 #captaincoffee #黑松露帶子意粉 #蜜汁雞扒蒜香意粉