2011-08-24 21 瀏覽
今日經過林太叻沙, 其實之前我都有去過,不過服務好麻麻, 希望今次好d啦!XO魚片炒河- 今次有新品種, 上次已經有試過XO魚湯米線,酒香而不多很匹配, 轉了XO魚片炒河, 賣相見很白以為一般, 不過入口酒香佈滿每一條河粉, 魚很新鮮, 加了香口蝦米仔口感脆脆, 很正, 如果想吃清淡不太油膩,真是一個推介.咖哩雞鎚橯河- 有兩隻大雞鎚,肉質算滑,咖哩很香加了花生增加了口感,少辣, 很鐘意加了芽菜這個配搭主打林太叻沙- 上次我都有點,因為我鐘意佢味道好正宗, 份量好足料, 佢自家制炸魚片我最鍾意, 浸了叻沙既魚片充滿叻沙湯,不過今次椰味少了, 辣味重了,可能lee個味道香港人比較適合,鮮蝦亦很新鮮.....希望可以繼續保持lee個水準另外, 今次感覺服務好了, 希望林太叻沙老闆多點留意, 雖然食物質素很好, 但如果服務太差真是很難接受, 繼續努力!

2011-08-07
3 分鐘 (堂食)
  • 咖哩雞鎚橯河,XO魚湯米線