餐廳: 旺記冰室 (惠芳閣)
資訊:

餐廳: 旺記冰室 (惠芳閣)
資訊:

😃今日中午,終於同同事去食旺記冰室。因為旺記每闈都好旺場。勁多人排隊食旺角,所以好多次都放棄咗。.所以今日,揀咗一點半鐘去食。雖然都要排隊,但無十二點半食咁多人排。👍🏻.講下個環境先,旺記都比較窄,舖面唔太大,位置都唔係超多。但茶記嚟講,四周環境都好整潔,坐得都叫舒服😌。.🤤因爲第一次食,叫咗佢嘅招牌,日本滑蛋叉燒蝦仁🍤雙拼飯$58(配旺記秘製甜豉油)加一杯熱杏但霜。而同事就叫咗鮮薑汁豬膶鮮雞湯通粉,$46(配鮮牛油麥包厚多士,4.3牛奶炒日本雞蛋🥚)加一杯熱奶茶☕️。.🌝唔講同事果個,只講自己嘅滑蛋叉燒蝦仁飯。首先,個飯嘅份量好多而且好大。而佢嘅蝦仁🍤真係好脆口。而啲叉燒好入味,甜甜地,好在佢嘅叉燒係瘦叉,無太多難入口嘅肥肉😂👌。而叉燒切得好薄,所以望落去會感覺好多。而滑蛋呢,雖然無我想像中咁滑,容易滑落喉嚨。不過好有蛋味,配上佢嘅秘製甜豉油,令滑蛋更加入味。另外,杯杏仁霜都幾濃👍🏻。.只能說,成個午餐用料好足同好飽。
只能說,成個午餐用料好足同好飽。
日本滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯
日本滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯配杏仁霜
鮮薑汁豬膶鮮雞湯通粉
2019-01-11
15 分鐘 (堂食)
日本滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯
日本滑蛋叉燒蝦仁雙拼飯配杏仁霜