2019-04-29 389 瀏覽
依間糖水舖小編由細食到大,係得到米芝蓮推介嘅老字號,長期一入夜就滿座!店舖裝修簡潔,價錢便宜,走街坊路線;主打舊式傳統糖水,可能會覺得老餅野唔啱我哋後生仔食,不過小編真係好鍾意食佢嗰度真材實料味道十足嘅綠豆沙、咋喳糖水同楊枝甘露👍🏻會令你愛上傳統糖水😛今次夜晚食完飯突然間想食燉蛋鮮奶😳👓蛋白燉鮮奶 $22燉鮮奶奶味濃郁,又滑又嫩。下單後店員才立即從蒸櫃端出燉奶,所以非常夠熱辣辣。可能有人會覺得偏甜左少少不過小編覺得還好。燉奶質感比較實,但終究不是雙皮奶所以不會有那種登下登下的效果。以二十幾蚊呢個價錢來講呢個質素算係咁好抵食,咁當然唔能夠跟義順充滿奶羶味的質素比~評分:7/10👓芝麻燉鮮奶 $23起初以為只係芝麻糊淋在燉奶表面,但原來係將芝麻糊注入燉奶中間,食到中間芝麻糊隨即流出來,黑白相襯令燉奶外觀很吸引。芝麻糊本身芝麻味香濃,但由於燉奶本身已有奶甜味, 所以兩者溝埋一齊令味道變得過於複雜🤔都係就咁原味燉鮮奶最好食🤣評分:6.5/10👓合桃燉鮮奶 $23合桃糊本身亦都好香甜好食,不過同樣當溝埋燉奶味道就變得複雜無原味咁好食,而且合桃糊沒有芝麻跟鮮奶這麼匹配。評分:6/10
今次夜晚食完飯突然間想食燉蛋鮮奶😳
蛋白燉鮮奶