2022-03-18
倒數最後3日的自由身,當然要約下朋友去咖啡店Hea下Chill 下啦。 一返工就冇得再咁嘆啦!咖啡店以極簡設計的裝修,配上水泥牆及木枱櫈,但亦令人有好放鬆嘅感覺。我點了Iced Mochaccino,香濃朱古力醬再配上咖啡飲落去,感覺唔係落咗好多奶。成杯飲品感覺輕飄飄,唔係好重身。咖啡味帶著淡淡的朱古力香,兩種味道已經不分你我,合在一起。 朱古力醬不算太甜,飲到可可粉的味道,唔會令人太膩。加埋幼滑的忌廉在面及朱古力醬劃杯的裝飾,賣相超美,打卡一流。因為冇食午餐嘅關係,就叫了新鮮烘的Ham & cheese Sando (芝士火腿多士)。多士烘到兩邊金黃鬆脆,薄薄嘅多士再夾住拉斯嘅芝士同埋熱辣辣嘅火腿。再配埋杯Iced Mochaccino 完全係大滿足呀! 食咗半件多士已經超濟,超飽肚,好彩有朋友幫手食埋剩低半件。 味道:😋😋😋/5環境:🎏🎏🎏/5消費:💰💰💰💰/5推介度:👍👍👍/5
Iced Mochaccino
Ham & cheese Sando