2022-01-31 525 瀏覽
呢間油麻地嘅cafe除左成個白色盒咁吸引到我 最正係佢地嘅七彩吐司🍞見成日都有明星去應該都有質素 趁平日就自己去左me time😚.📌芝士黑松露蟹肉竹炭吐司 $58呢款都幾多人食🤩黑松露配蟹肉一定夾🙌🏻黑松露味都幾出🖤蟹肉份量都好多 所以食落好濃郁嘅蟹鮮味🦀不過佢地用嘅蟹肉係重海水味🌊有啲蓋過左蟹肉鮮甜味 同埋偏鹹左啲🙈再加埋塊芝士片同面頭啲沙律醬 就好濃味👀但係個toast真係唔錯 有烘過 外脆內鬆軟😚同埋厚度十足 比一般嘅多士厚身 呢個價錢絕對抵食😎.📌芝士蜜糖芥末煙鴨胸紅菜頭吐司 $48另一款就試左煙鴨胸 平時cafe都少見😝原本以為會好乾硬比較鞋 但點知勁淋好嫩滑 個蜜糖芥末醬同佢好夾😍不過再加埋沙律醬 個人覺得多左啲🤏🏻用咗紅菜頭除咗個顏色少女心啲💓細心啲食 係真係會食到有少少甜味🤤.📌菠菜吐司 因為原本係想試埋菠菜味 但店員聽錯左 冇轉到 不過佢地勁好 送左比我試👍🏻冇topping 所以試真到個味 係有好淡嘅草青味💚有紅菜頭有菠菜 食包都食得健康啲😌.📌Espresso $28嚟cafe點都要嘆杯啡 所以就嗌左杯濃縮咖啡☕️第一次飲haha 真係好濃縮🤣

📌芝士黑松露蟹肉竹炭吐司 $58
芝士黑松露蟹肉竹炭吐司