2010-04-07 26 瀏覽
今日下午行開尖咀, 記得有間開了不久的拉麵店, 於是上去試下 到達後, 環境唔錯, 坐得舒服 , 店員服務都幾好, 會好快幫我倒水 !打開 Menu 的第一頁發現是店鋪告訴客人, 可隨自己心水要求拉麵的軟硬, 多油定小油, 落唔落葱等提示 , 這是因每個客人的口味各有不同 , Good ! 之後發現 Menu 上表示客人如想正常的拉麵加大碗D就加 $10 元 , 細碗D 就減 $10元, 夠彈性, 好 我地叫了一碗鹽味湯义燒拉麵, 午餐來說size 算ok , 鹽味湯較清淡, 拉麵咬落夠彈牙, 都幾OK ! 另外叫了一set 炸雞配飯加麵豉湯义燒拉麵, 炸雞夠脆, 內裏夠多汁, 可惜雞味不夠 ! 麵豉湯夠濃夠味, 好味, 爭D飲清碗湯, 拉麵一樣夠水準 ! 都係個句, 如果可以話比客人知, 食物的來源就更好, 如: 用的是什麼雞 ! 什麼豚肉等等 !整體來說都可以一試 !

Good !

整體來說都可以一試 !
鹽味湯义燒拉麵
炸雞配飯加麵豉湯义燒拉麵