2018-05-12 352 瀏覽
話說好日吾約我的朋友約我食飯,話想去試下食拉面,我即時就話搵下新意思,因為大牌子的連鎖拉麵都開始食到有點厭了,咁朋友就話去試下呢間座銀啦⋯平時都有經開呢條街,不過真係無咩為意有間拉麵店.好!同朋友到了店外,店員好熱心見到得地經過問我地有沒有興趣試下,我地就話我地是專程來的,一坐低熱心店員就問我地飲冰水定冰茶,之後開始點野食,我睇都吾睇就點左個算係招牌的白雞湯拉麵,點了餐等左一陣,就送到我面前了,先講碗面本身的外觀,絕對是非一般面店的碗,佢地這家是比較等別的。即時試下個湯先⋯個湯簡直係一絕,佢地係用打CAPPUCCINO 泡的功具將香濃的雞湯打泡而成的,相當特色,口感豐富,味道相道好,之後就食面了,面的硬度岩曬我個人的口味,因為比教硬身! 另外再配合佢新鮮炸起的牛膀,同埋利用慢煮而成的豚肉同香滑的雞胸肉掛係碗邊,簡單係出現左”色”香”味”三個字呈現係我眼前,閃電段的速度我就享用完呢碗拉麵,簡直係可以再來ENCORE 的⋯!
白雞湯拉麵
2018-05-09