2016-07-13 677 瀏覽
傳說中的廣華街,真係勁多figure!我老公睇到傻左!左嗌右嗌..真係耳膜都穿啦!潮聖完畢就要醫肚啦!模型街一出就見到一間招牌七彩顏色既餐廳,行到攰唔想再行啦!直入唔該!舖面細細,好多籃球鞋,我諗老闆一定好中意籃球!我地坐左靠牆位,面壁思過XD,先嗌個小食先!水牛城雞翼: 聽就聽人講得多,自己真係未食過!雞翼好細隻,炸過既,個醬好惹味,味道有d甜,多多酸,食落酸到咪晒眼,但個味好正!令我愈食愈想食!正!雞翼都有7,8隻,小小地試下都OK!伴碟仲有d沙律菜,如果覺得個味道太Over,學我丫,食d沙律菜平衡下XD板燒牛肉眼扒配乾蔥紅酒汁: 共有兩塊,有dd失望,因為好似好細碟咁,但食落其實都幾飽XD,肉眼扒我地嗌左6成,切開時都要少少用力,肉都係紅色,但又唔un,真。食到牛肉味!扒既底仲有翠肉瓜,薯條同菇!其實幾豐富架!紅酒汁唔太濃郁,只覺得有d甜味,不過同塊扒都幾match丫!美國豚肉眼扒配麥香啤酒汁: 啤酒汁就唔覺,但係的確有少少小麥味,呢度既汁都係偏淡,但係淋係塊扒上,岩岩好啦!豚肉眼扒有兩塊,第一啖感覺好似食緊漢堡包,d肉好林,一放入口咬兩口就融化,但之後近尾段的肉反而較un,有d
水牛城雞翼
水牛城雞翼
美國豚肉眼扒配麥香啤酒汁: 啤酒汁就唔覺,但係的確有少少小麥味,呢度既汁都係偏淡,但係淋係塊扒上,岩岩好啦!豚肉眼扒有兩塊,第一啖感覺好似食緊漢堡包,d肉好林,一放入口咬兩口就融化,但之後近尾段的肉反而較un,有d梅,但好有豬味!但係個感覺同豬扒完全唔同,呢個係嫩滑好多好多!
綠色呢杯叫Increditable Hulk,$88,老公覺得幾得意就叫黎試下,到底有幾Increditable呢?原來係蜜瓜味既飲品,面仲有一堆Cream,Cream本身已經好滑,融埋杯野度仲更滑!蜜瓜甜,好清新既感覺!成杯野都凍冰冰,好透心涼!仲有哈蜜瓜tim!
而我自己就叫左杯Blue Punch,呢黎先知原來可以一開二,倒兩杯XD,伙計先黎兩杯淨水果既杯,有哈蜜瓜,士多啤梨,藍莓。之後再黎多Jar藍色飲品,細問之下原來係藍薄荷黎架!我地試下淨飲d藍薄荷,一入口OK,之後會feel到酸酸既感覺,有d澀,之後再試加埋生果既,發現味道唔一樣,有生果的punch有d甜既味道,易入口!
餐廳好在可以慢慢坐,我地睇完模型無晒戰鬥力,有個地方比我地坐耐少少,正呀!但係d椅子無"挨Pan"架,大家要留意啦!
5 分鐘 (堂食)