2024-01-23 40 瀏覽
今次我去左間唔錯嘅餐廳,試吓佢哋嘅菜。首先,梗係要提提你哋啲炸軟殼蟹明太子辣奶油意大利麵,我講呀,個軟殼蟹嘅脆度真係得嚟無得輸,彈牙彈牙嘅,夠晒口感🦀!每一啖都有足夠嘅肉感,啖啖都有膏,食落真係無敵開心。佢嗰汁嘅微辣同明太子嘅海鮮味,搞到成碟意粉都香噴噴,真係滿足到喎!之後係嗰個48°C慢煮三文魚牛油果醬丼呢,條三文魚滑溜溜嘅,由於慢煮,肉質保持極佳嘅口感。加上啲牛油果醬🥑,新鮮出奇,佢哋夾埋一啖,鹹鮮中帶點幼滑,真係飲茶嗰陣打邊爐嘅感覺。我一んつ醋飯都無吝,香口得嚟夾雜住果然醬料,冇得頂!最後,飲品部分我試咗個Yuzu Hani同埋Iced Japanese Tea Latte Hojicha,前者柚子味道清新,好解膩,但就可以啲咖啡味重啲💡,後者個茶味就正中紅心,啱晒茶控食客。總體黎講,今次食完感覺正,個腦海裏面都係佢哋嘅味道,飽足同滿足感爆燈🌟!