2022-12-14 1034 瀏覽
茶室Cha Sat九龍灣返工,工作時間比較自己既我梗係避開個飯點,早小小去食晏呢忽然發現有間星馬野,就試試佢呢🔸越式蕃茄牛骨清湯牛腩河轉米粉-正常發揮唔想太肥所以同事轉米粉( 因為太普通所以我冇影到😂)🔸茶室叉燒燒肉蝦摻摻-其實係乜野來的?係一個mixing 分別係油麵同米粉既混合食落去分別有米粉既絲滑口感同油麵既厚實彈牙口感簡直係雙重享受🔸星加坡喇沙(轉淮山麵)-喇沙既特點係乜?就係香!滿滿椰香既味道撲埋黎呢點解唔食油麵要轉?好似公仔麵咁既樣,原來係淮山整嫁!係懶健康又唔健康既情況底下同事決定轉呢個黎食🔸巴生當歸肉骨茶米線-去唔倒旅行唯有叫呢個當自己去左新加坡大大舊好淋身既一字骨,兩舊勁大既冬菇,加一舊油炸鬼,仲有大量豆卜成件事已經勁豐富個湯真係有肉骨茶既感覺(有d地方好流嫁嗎)我真係用匙羹飲左好多米線!唔好睇小佢!唔會勁淋,仲要入哂味!係難得我食得哂既一碗好味既麵🔸秘制星馬風味Xo醬(個名我自己改既)-食麵,真係會慣左落d野嫁!見倒有兜野係枱面,試試佢先!一試不得了!Xo醬既鮮味但又有辣味,果種辣係好香!唔係死辣!食麵必落!太正呢個醬係附近返工既人不仿黎試下佢丫推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️
茶室Cha Sat

九龍灣返工,工作時間比較自己既我
梗係避開個飯點,早小小去食晏呢
忽然發現有間星馬野,就試試佢呢

🔸越式蕃茄牛骨清湯牛腩河轉米粉

-正常發揮
唔想太肥所以同事轉米粉
( 因為太普通所以我冇影到😂)

🔸茶室叉燒燒肉蝦摻摻

-其實係乜野來的?係一個mixing
分別係油麵同米粉既混合
食落去分別有米粉既絲滑口感同油麵既厚實彈牙口感
簡直係雙重享受

🔸星加坡喇沙(轉淮山麵)

-喇沙既特點係乜?就係香!
滿滿椰香既味道撲埋黎呢
點解唔食油麵要轉?
好似公仔麵咁既樣,原來係淮山整嫁!
係懶健康又唔健康既情況底下同事決定轉呢個黎食

🔸巴生當歸肉骨茶米線

-去唔倒旅行
唯有叫呢個當自己去左新加坡
成件事已經勁豐富
個湯真係有肉骨茶既感覺
(有d地方好流嫁嗎)
我真係用匙羹飲左好多
米線!唔好睇小佢!唔會勁淋,仲要入哂味!
係難得我食得哂既一碗好味既麵

🔸秘制星馬風味Xo醬(個名我自己改既)
-食麵,真係會慣左落d野嫁!
見倒有兜野係枱面,試試佢先!
食麵必落!太正呢個醬

係附近返工既人不仿黎試下佢丫

推薦指數
⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

抵食指數
⭐️⭐️⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🏡:九龍灣宏照道33號 國際交易中心1樓39室 Shop 391/F

#gd.food.gd.mood