1K
今次朋友為我準備了一間米之蓮餐廳共進晚飯,心情都好興奮,因飲飲食食我最喜歡!雖然係印度餐廳,但食物選擇都有豬牛羊雞,同海鮮,而價錢亦不算昂貴,大眾化價錢!今晚我就叫了晚市套餐,超抵食,個餐包湯丶烤飽丶主菜同埋飲品,另加$20重可以升級芒果特飲餐湯而新鮮即製烤飽可選擇不同口味,我就選擇了黑松露口味嘅烤餅,香味十足!烤餅香脆!主菜就點了龍蝦番茄意大利飯$168廚師細心將龍蝦嘅蝦鉗拆殼,大大隻蝦鉗肉放在意大利飯上,碟旁放了半邊芝士焗龍蝦!用這個價錢有咁樣的質素,已經感覺賺了,入口時更發覺,濃郁嘅番茄汁配帶少少硬嘅意大利飯,好有口感!龍蝦肉又好彈牙鮮味!另一個主菜天多羅燒魚配大頭蝦番茄醬$178碟上賣相就好似一個美麗圖案,三隻大頭蝦伴在碟旁,中央放上天多羅燒魚,魚肉用了好多香料腌製,味道不錯,蝦肉彈牙!認不住再加多個燒豬肋骨$128上枱時發現不單純燒豬肋骨,重配上燒菠蘿,有肉又有菜,真的超值!肉質鬆軟,入口前骨與肉已經自動分開!而肉質仍保持濕潤軟熟;菠蘿鮮甜,正!飲品芒果特飲,用新鮮芒果做嘅沙冰,不是太甜,一解悶熱嘅天氣!不是出了名就一定貴!價錢同味道性價比高!絕對推介!
餐湯
主菜就點了
龍蝦番茄意大利飯$168
龍蝦肉又好彈牙鮮味!
另一個主菜
天多羅燒魚配大頭蝦番茄醬$178
認不住再加多個
燒豬肋骨$128
不是出了名就一定貴!價錢同味道性價比高!絕對推介!