2024-01-31 261 瀏覽
啱晒!今日嚟到「原作養生湯米線」試吓嚟緊成日人頭湧湧嘅美食。湯底真係出奇清甜,一啖椰子雞湯入口,順滑得來又唔膩口,啖啖雞肉咬落有嚼勁,冇得頂。桃膠喺湯入面好似太軟咗,口感上嚟講就差咗啲火候。不過梗係要夸下佢哋啲黃金炸魚皮,脆口爆汁,啲咸蛋黃醬又香濃得嚟,食得我停唔到口。至於啲水煮魚米線啦,就冇咁出色喇,鮮味跟哂個辣同麻嘅步,但都算普通啦。點的餸膠翼嘅話,外皮鬼嘈嘈,裡面啖啖肉感,配上嗰啲桂花蜜糖汁更加係好正!不過提提你,嗰杯凍檸檬柑橘飲品就真係得意不過唔夠勁。整體嚟講,食物質素拍手叫好,服務同環境都有得改善。跑堂啲仔仔啦,精神唔錯,但加把勁更加好!所以,要不是避唔到人多嘅時段,真係值得一試,尤其係想嚟個輕鬆又養生嘅餐飲體驗。🍜🤤🌟