2019-07-11
每次去親荃灣都一定係食呢間米線! 仲記得第一次食係男朋友帶我嚟食,俾碗米線嘅豐富程度嚇親,自此之後就返唔到轉頭啦!平時嗌開酸辣腩肉腐竹米線,今次嚟個小變奏,腐竹變豆卜。估唔到豆卜可以咁震撼!首先,豆卜口感非常好又索曬啲酸辣湯,所以食入口就好似食咗會噴汁嘅豆卜咁! 好好味啊媽咪!腩肉就唔使講,佢簡直係我一直支持呢間鋪頭嘅原因 腩肉入口即溶又非常惹味! 從未食過醃得咁好嘅腩肉。 以前食開唔係白色,就係唔夠鹹。 佢簡直係重新塑造咗我對腩肉嘅概念!酸辣方面, 碗米線包含咗海量嘅肉碎芽菜酸菜,啖啖都好滿足! 第一次食建議大家食小辣,咁就可以品嚐到每樣餸菜嘅味道。 食得辣嘅朋友可以直接叫酸辣,絕對係另一番享受嚟架!最後提提大家,酸辣都係一個餸所以記得一定要同店員講明要食酸辣!
平時嗌開酸辣腩肉腐竹米線,今次嚟個小變奏,腐竹變豆卜。