2022-12-29 142 瀏覽
本來諗住就咁食餐晚飯,但係入到餐廳,就發現咗呢間其實係咪芝蓮推介,所以梗係要坐低試一試佢嘅手勢。餐廳係香港站附近,如果有c出口行過嚟,唔到六分鐘,另外餐廳有兩個入口,所以約人等嘅時間要講清楚邊一個入口啦😂😂一入到嚟侍應姐姐就好熱情同我哋打招呼,我哋入到去大概七點鐘左右,基本上餐廳都坐爆曬人,我哋等咗一陣位就有,大部分都係家庭客為主。所以我都唔例外,要返啲家常小菜先,首先我叫咗呢度嘅老火例湯,佢嘅例湯每一日都唔同,我叫咗例牌,大概可以裝到八至九碗細碗,而且餐廳仲會幫手筆啲湯渣出嚟,當係一味餸。👍我嗰日叫咁啱喺蓮藕章魚湯,飲落好清甜,而且蓮藕好粉,好味。另外我叫咗4個小菜,分別係咕嚕肉,小炒王,椒鹽魷魚,一份例牌雞。小炒王好有鑊氣,分量好多。魷魚都新鮮,炸粉唔會太厚👍👍而且食完之後,餐廳都有免費送上甜品,我嗰日係蓮子百合糖水,飲完好滿足,總括嚟講餐廳都值得推薦

我嗰日叫咁啱喺蓮藕章魚湯,飲落好清甜,而且蓮藕好粉,好味。
小炒王好有鑊氣,分量好多。魷魚都新鮮,炸粉唔會太厚👍👍